USB Lamba Yapımı

Yazar Rio on 28 Ağustos 2010 Cumartesi | 20:58

Karanlık ortamda bilgisayar başında çalışmak zorunda kaldığınız zaman klavye tuşlarını görmekte zorluk çekersiniz. Veya bilgisayar kullandığınız ortamda ışığı yaktığınız zaman birileri rahatsız oluyorsa bu proje tam size göre. Daha önceki projelerimizde kullandığımız bilgisayar USB çıkışından faydalanılarak gerçekleştireceğimiz bir çalışma.





Malzemeler

Havya
Lehim
2 adet CD (bozuk)
Ofis Ataçı
Klemens
Yan Keski
Maket Bıçağı
Yapıştırıcı (japon veya pattex)
Mini Ampül (max. 2,5w)
USB Kablo
Deodarant veya tüp boyaların plastik kapağı.
A4 Kağıt
İletken Kablo (Zil teli)
USB Kablosunun Hazırlanması
USB kablomuzun bilgisayara takılmayan kısmını kesiyoruz. Şimdi burda ihtiyacımız olan iki kabloyu kullanacağız. Yani kırmızı (+) ve siyah (-) renk olan kabloları. Diğer kabloların ucunu kesip iptal edebilirsiniz.

Şimdi ise usb kablomuzun + ve - uçlarını klemense bağlıyoruz. Şekilde görüldüğü gibi. Daha sonra ampülün uçlarını da klemense bağlıyoruz. Böylece elektrik devresi tamamlanmış oluyor.


Ampülün Hazırlanması


Ampülün - ve + uçlarına şekilde görüldüğü gibi kablo lehimliyoruz. Kablomuzun ucu biraz uzun olsun. Lehimden sonra kablo uçlarını aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi klemense montaj edeceğiz.
Kablo uzunluğu bu kadar olabilir.


Birleştirme
Ampülü 1. CD'nin ortasında bulunan boşluktan geçirdikten sonra plastik kapakla şekilde görüldüğü gibi birleştiriyoruz. Daha sonra klemens bağlantısını plastik kapak içerisine gizliyoruz ve 2. CD ile beraber alt tarafını yapıştırıcı ile kapatıyoruz.

Destek Sisteminin Kurulması

Ofis ataçımızı şekilde görüldüğü gibi destek sağlayacak şekile getiriyoruz. Bu şekli vermek biraz zor oluyor ama karga burnu kullanırsanız zorlanmazsınız. Şeklimizi elde ettikten sonra ampülümüzün etrafına aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi montaj ediyoruz.

Gölgeleyicinin Yapımı

A4 kağıdımıza CD çapının büyüklüğünden biraz daha büyük bir daire çiziyoruz. Daha sonra aşağıda ki şekilde görüldüğü gibi külah şekline getirerek gölgelendirme yapıyoruz.
Gölgeliğimizi projemizin üst kısmına montaj ettikten sonra işimiz de bitmiş oluyor. Şimdi kimselere çaktırmadan bilgisayar kullanmanın zevkini çıkarabilirsiniz....
VE BİTTİ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yap ki Burada Olduğunu Bilelim

 
Ana Sayfa | diş ağrısı |İletişim
Copyright © 2013. Bilgi Kankam - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..